Sceptre Press

Press Releases and Business to Business Portal
Mental Health

Sfaturi profesionale din partea psihoterapeutului in Sibiu

Psiholog Sibiu acum? Deosebirea dintre formele de psihoterapie singulare si psihoterapia integrativa consta in faptul ca aceasta din urma se caracterizeaza printr-o mai mare flexibilitate si incluziune. Acest lucru este datorat structurii propriu-zise a psihoterapiei integrative, intrucat aceasta unește tehnici, modele și teorii ale mai multor tipuri de psihoterapie precum psihoterapia cognitiv comportamentală, psihodinamică, analiză tranzacțională, existențială, Gestalt,psihoterapia centrată pe persoană, hipnoterapie sau cea dialectic comportamentală. Descoperiti multe informatii suplimentare pe site-ul psihoterapie individuala Sibiu.

Varianta online presupune efectuarea sedintelor de psihoterapie individuala sau psihoterapie de cuplu de la distanta, in mediul online, prin aplicatii consacrate (cum ar fi Whats App ,Zoom sau Skype). Avantajele acestei forme de terapie sunt multiple: economisiti timpul si efortul destinat deplasarii la cabinet si va bucurati de beneficiile psihoterapiei din confortul locuintei dumneavoastra, spatiu cu care sunteti familiarizat si unde va simtiti in deplina siguranta.

In cazul psihoterapiei de cuplu, aceasta ramura a psihoterapiei are ca obiectiv rezolvarea conflictelor ce apar intr-un cuplu precum si imbunatatirea relatiilor romantice dintre parteneri si are loc intre terapeut si cuplu, fie ca este vorba despre un cuplu marital sau nu. Intrucat in marea majoritate a relatiilor, mai devreme sau mai tarziu partenerii vor intampina anumite provocari precum infidelitatea, gelozia, furia, comunicarea deficitară, lipsa de înțelegere între membri, probleme legate de intimitate, probleme medicale, interacțiunea cu alte persoane (de exemplu: un alt membru al familiei) sau conflicte de altă natură, aceasta forma de terapie vine in intampinarea neplacerilor de ordin psihologic cauzate de aceste situatii.

Deci, când ar trebui să vizitezi un psiholog? Severitatea, persistența și gradul de interferență cu activitățile zilnice ale simptomelor tale te pot ajuta sa stii. De-a lungul vieții noastre, sau chiar zi de zi, cu toții putem experimenta o gamă largă de emoții și tulburări mentale, dar datorită rezistenței noastre înnăscute, ar trebui să fim capabili să ne adaptăm rapid și să recâștigăm stabilitatea emoțională și funcționalitatea mentală

In psihoterapia individuala, vom aborda dificultatile psihologice in sistem unu-la-unu,iar terapia va avea loc intre psihoterapeut si o singura persoana. Procesul terapeutic este unul co-creat, bazandu-se pe colaborarea dintre psihoterapeut si persoana aflata in terapie. Baza acestui proces o reprezinta construirea unei relatii terapeutice solide, de incredere intre cele doua parti. Doar in acest fel vom putea facilita explorarea libera a gandurilor si emotiilor, formularea de comun acord a unor obiective si colaborarea activa pentru indeplinirea lor. Cititi mai multe informatii suplimentare pe site-ul psihologinsibiu.ro.